Mistrz Hobbysta: Porady i Pomysły
Choć wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, podczas świąt odrzuca powszednie przyzwyczajenia żywieniowe i entuzjastycznie oddaje się przyjemności spożywania tradycyjnych potraw. W każdym domu odszukamy przepis na święta, czyli zestaw potraw, jakie powinny na stole widnieć – sprawdź ANCHOR. Boże Narodzenie to okres zimowego chłodu, bodaj w następstwie tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne pieczenie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to tradycyjne potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to też świąteczne zupy. Wielkanoc przysługuje w okresie wiosennym, potrawy są w związku z tym może mnie kaloryczne, lecz z kolei te święta nazywane są jajecznymi i mięsnymi – ANCHOR. Jajka w rozmaitych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbasy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z głównych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub biały barszcz – w zależności od rejonu – my rekomendujemy także ANCHOR. Wypływa z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje rangę do tradycji kulinarnych, choć na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze nowoczesnych czasów, niechętnie niemniej jednak zmieniamy nasze przyzwyczajenia w tym zakresie.
1. Więcej informacji
2. Czytaj dalej
Z Pasją na Czołówki: Blog o Hobby